Vanuit je Hart Dag 2010: Leren van militairen

Oorlog en conflict zijn zo oud als de mensheid. Militairen zijn mensen die in vaak extreme omstandigheden verkeren. De mensheid heeft (helaas) veel kennis van en ervaring met  hoe mensen in dergelijke omstandigheden functioneren.

 

"Gewone burgers" leven normaal gesproken in rustiger omgevingen. Toch kennen ook wij, burgers, conflict, dreiging en spanning. Op een ander niveau wellicht, maar soms nauwelijks minder ingrijpend.

di_cuore_vUjH_2010_problem_solution.png

Het thema van de Vanuit je Hart Dag 2010 is: Leren van Militairen

Welke lessen kunnen we trekken uit de militaire wereld bij het functioneren in stressvolle omstandigheden in ons dagelijkse leven? Hoe vertalen de oplossingen voor de enorme spanning van het gewapend conflict zich naar het gewone leven?

Dat probeert de Vanuit je Hart Dag 2010 duidelijk te maken.

 

 

arend_met_oefening.jpg

Arend Dubbelboer

Systema leraar, gaat ons laten ervaren hoe een oude Russische krijgskunst ademhaling en ontspanning inzet als hulpmiddel in dreigende situaties en conflicten - ook voor het kantoorleven geschikt!

 

O ja, voor alle duidelijkheid - in de workshop gaan we niet een robbertje vechten, we gaan kennismaken met manieren om stress waar te nemen en direct te laten gaan. Dit met behulp van Systema technieken . . . En dan laten we daarnaast vast ook nog wel zien hoe het krijgskunstdeel van Systema er uit ziet, voor de liefhebber!

 


Golf: een sport waarbij je vooral tegen jezelf 'strijdt'.

De lessen van Fred over de juiste informatie en van Arend over ontspannen wanneer het spannend is kun je direct toepassen in een wedstrijd golf! 

En om dat spannen te maken zetten we er wat op!