website Werken aan Programmas

wat je altijd al hebt willen weten over programma management maar niet durfde te vragen

Björn Prevaas

Programma management kennis en kunde samen maken -  de start van de collaboration website Samenwerken in Programma's.

Alle kennis en kunde over programma management op 1 makkelijk toegankelijk punt, als kennisbank, handboek en toolset. Voor programma managers door programma managers. Zonder papier, met bijdragen van iedereen die iets bij te dragen heeft.

Het zal een complete methodologie, processen en tools voor het succesvol opzetten en uitvoeren van programma's gaan omvatten.

werken aan programma's

theo-van-der-tak.jpg

Theo van der Tak

Op 16 juni heeft de lancering plaatsgevonden van Werken aan Programma’s, geschreven door Theo van der Tak en Björn Prevaas.

 

Website werken aan programma's

 

Werken aan Programma’s is de opvolger van het boek Programmamanagement, Sturen op samenhang uit 2006. Het beschrijft het gedachtegoed van Twynstra Gudde over programmamanagement.

Van fysiek naar online

Theo en  Björn hebben ervoor gekozen niet een nieuw fysiek boek te schrijven, maar een online versie te maken die is gepubliceerd op www.werkenaanprogrammas.nl. Zo is het materiaal altijd en overal beschikbaar en kan het voortdurend doorontwikkeld worden. Alles is gratis beschikbaar: niet alleen het boek (waarvan op dit moment de eerste twee hoofdstukken online staan), maar ook ander materiaal over programma’s, zoals diverse formats en checklisten.

Co-creatie als uitgangspunt

Wat erg bijzonder is aan Werken aan Programma’s, is dat programma managers er zelf aan mee kunnen schrijven en op die manier bijdragen aan het gedachtegoed. Een innovatieve manier om de ontwikkeling van het vak programmamanagement te ondersteunen!