Als een bedrijf PRINCE2 cursussen doet gaan de projecten slechter!

 "Maar dat werkt toch niet bij ons . . . ."

Het meest gehoorde commentaar van Prince2-cursisten tijdens een training.

Ze begrijpen de theorie, maken zich stap voor stap het jargon meester, maar: werken, dat doet het niet.En ze hebben gelijk!

Ik zie het zo vaak:

smiley Want hoe is zo'n bedrijfsbrede set Prince2-cursussen tot stand gekomen? Meestal was er een baas uit de business het gewoon zat. Altijd maar overschrijdingen in tijd en geld, projectmanagers die niet leveren wat ze toch zouden moeten leveren, geen grip of controle.

De conclusie van de 'boardroom': die projectmanagers snappen er niet veel van.

En dus: alle projectmanagers op cursus en daarna betreedt het bedrijf Walhalla .

Yeah right.

 

Helaas pindakaas, projectmanagers zijn maar een deel van het systeem. Diezelfde business baas, die allereerst zijn jaarbudget op grond van Oneliner-specificaties en afgedwongen schattingen heeft gebaseerd, vervolgens niet voor prioriteitsstellingen heeft gezorgd noch goede controle op het project heeft uigevoerd, vooral dreigt met draconische straffen en tenslotte  per project 3 projectmanagers verslijt:   zou die ook niet iets onderdeel van het probleem van moeizame projecten zijn?  

 

YES! 

 

Dus een cursus zonder implementatie, zonder structurele verandering van de moederorganisatie, zonder aanpassingen in de top: Paarlen voor de zwijnen!