PGM Open : Financiele beheersing van programma's

Een voordracht over besturing van programma's, fact-based!

Programmamanager, een real life 'dingetje':

 jij ziet aankomen dat het misgaat, dat een paar projecten uit de pas gaan lopen, niet nu maar over een half jaar… maar  je Sponsoring Commitee krijgt dat beeld niet te pakken en neemt niet de beslissingen die NU genomen moeten worden.

Vooraf beslissen in plaats van achteraf bijsturen… De toekomst uitrekenen.

Hoe?

Stel: je werkt in een organisatie met een programma in die organisatie zelf. Het bedrijf, bijvoorbeeld een bank of een verzekeraar, werkt met  met strakke jaarbudgetten en ernstige nadruk op financiele beheersing. Je programma is niet zo heel erg groot dus je hebt niet de beschikking over een complete financiele afdeling voor rapportages en control. De te beantwoorden vraag is: Wat gaat er gebeuren, financieel gezien, als we zo doorgaan….met een eenvoudig hulpmiddel.

Ik laat aan de hand van voorbeelden hoe financial control voor middelgrote programmas met een spreadsheet simpel uitgevoerd kan worden. De speadsheet is downloadable zonder verdere kosten of verplichtingen.  

Met behulp van dit tool  krijg je als programma manager de mogelijkheid zeer vroegtijdig aan te geven of het programma binnen zijn budgetgrenzen zal blijven en geeft je de mogelijkheid  vooraf bij te sturen.

Passend voor budget gedreven kosten-georienteerde bedrijven met een niet heel groot programma.

Voor vragen: mail mij (info @ dicuore . nl)

pgm_open_2014.pptx

type: pptx - size: 4.6M - revision: 27.05.2014 - downloads: 296

program_control_MP_2.7.xlsx

Als je de spreadsheet wilt gebruiken, dan is het het makkelijkst om de 2014-2015 versie te nemen. Die is voorbereid op gebruik.
type: xlsx - size: 414.5K - revision: 27.05.2014 - downloads: 267

2014-2015__empty_version_program_control_MP_2.7.xlsx

type: xlsx - size: 398.1K - revision: 27.05.2014 - downloads: 301